لینک های دسترسی

Breaking News

حماس و جهاد اسلامی پیشنهاد ترمپ مبنی بر انتقال باشندگان غزه به کشورهای دیگر را رد کردند


جمعیت غزه که تخمین زده می‌شود حدود ۲.۳میلیون نفر است، پس از آغاز جنگ در این باریکه در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳، تا کنون چندین بار از ساحات اصلی شان بیجا شده اند.
جمعیت غزه که تخمین زده می‌شود حدود ۲.۳میلیون نفر است، پس از آغاز جنگ در این باریکه در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳، تا کنون چندین بار از ساحات اصلی شان بیجا شده اند.

گروه‌های حماس و جهاد اسلامی در غزه روز یکشنبه ۲۶ جنوری (هفتم دلو) به اظهارات اخیر دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده، مبنی بر "تصفیۀ غزه" و اعزام باشندگان آن به مصر و اردن واکنش خشم‌گینانه نشان دادند.

ترمپ روز شنبه گفت که با عبدالله دوم، پادشاه اردن، در مورد انتقال فلسطینیان از غزه صحبت کرده است. او افزود: "می‌خواهم مصر مردم [غزه] را بپذیرد و می‌خواهم اردن این مردم را بپذیرد."

رییس جمهور ایالات متحده گفت: "ترجیح می‌دهم با برخی از کشورهای عرب در این زمینه دخیل شوم و در جاهای دیگری مسکونه بسازیم تا آنان بتوانند در آن برای تغییر، در صلح زندگی کنند...این موقتی یا ممکن دراز مدت باشد."

باسم نعیم، عضو بیروی سیاسی حماس، به خبرگزاری فرانس‌ پرس گفت که فلسطینیان "چنین پروژه‌ها را طرد" خواهند کرد، چنانچه در چند دهۀ اخیر پلان‌های مشابه "برای بیجاشدن و سرزمین‌های بدیل" را رد کرده اند.

نعیم گفت: "مردم غزه هیچ پیشنهاد یا راه حل را که از سوی رییس جمهور ترمپ زیر عنوان بازسازی پیشنهاد می‌شود، نخواهند پذیرفت، حتا اگر مرام آن به ظاهر خوب هم باشد."

گروه جهاد اسلامی، متحد حماس، مفکورۀ ترمپ را "تاسف‌آور" خوانده و گفته است که چنین طرح "از طریق مجبور کردن مردم ما به ترک سرزمین شان، جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت را" ترویج می‌کند.

بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل، تا اکنون به این پیشنهاد ترمپ واکنش نشان نداده است، اما بیزلل سماتریک، وزیر مالیۀ اسراییل، که مخالف توافق آتش‌بس در غزه است، از اظهارات ترمپ به عنوان مفکورۀ "عالی" استقبال کرده است. سماتریک گفته است که "تنها تفکر خلاقانه با راه‌های حل جدید، صلح و امنیت را خواهد آورد."

مصر پیش از این نسبت به هرگونه "بیجاشدن اجباری" فلسطینیان از غزه هشدار داده و عبدالفتاح السیسی، رییس جمهور این کشور، گفته بود که چنین اقدام پیمان صلح سال ۱۹۷۹ میان مصر و اسراییل را به مخاطره می‌اندازد. اردن که میزبان بزرگترین جمعیت مهاجران فلسطینی است، تا کنون به پیشنهاد ترمپ واکنش نشان نداده است.

جمعیت غزه که تخمین زده می‌شود اکنون حدود ۲.۳میلیون نفر باشد، پس از آغاز جنگ در این باریکه در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳، تا کنون چندین بار از ساحات اصلی شان بیجا شده اند. ملل متحد برآورد کرده است که در جریان بیش از ۱۵ ماه جنگ، کم و بیش ۷۰درصد ساختمان‌ها در غزه خسارمند یا هم به کلی ویران شده است.

این در حالی است که پس از توافق آتش‌بس میان اسراییل و حماس، صدهاهزار باشندۀ غزه که در جنوب این باریکه بیجا شده بودند، رهسپار محلات اصلی شان در شمال غزه می‌شوند. هرچند اسراییل هشدار داده است که تا زمانی که اربیل یهود، زن یهودی که در بند حماس است، از چنگ این گروه رها نشده است، به فلسطینیان اجازۀ ورود به شمال غزه را نخواهد داد.

بر اساس توافق آتش‌بس، گروه حماس باید در مرحلۀ نخست که شش هفته طول می‌کشد، ۳۳ گروگان اسراییلی را رها کند و در عوض اسراییل تعهد کرده است که حدود ۱۹۰۰ زندانی فلسطینی را از زندان‌ها رها خواهد کرد.

مقام‌های اسراییلی گفته اند که حماس در جریان حملۀ هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ بر جنوب اسراییل حدود ۱۲۰۰ نفر را کشته و کم و بیش ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند که هنوز هم ۸۷ گروگان در بند این گروه است، به شمول ۳۴ گروگانی که به باور اردوی اسراییل ممکن در ۱۵ ماه گذشته کشته شده یا در گذشته باشند.

اسراییل در انتقامجویی از حملۀ حماس، از هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ جنوری ۲۰۲۵ که توافق آتش‌بس در غزه نافذ شد، این باریکه را آماج حملات هوایی و زمینی قرار داد که به گفتۀ مقام‌های فلسطینی در اثر آن نزدیک به ۴۷۳۰۰ نفر، عمدتاً غیرنظامیان به ویژه زنان و کودکان، کشته شدند. ملل متحد آمار ارایه شده از سوی وزارت صحت غزه را معتبر خوانده است.

گروه

XS
SM
MD
LG