لینک های دسترسی

Breaking News

ملل متحد: سال گذشته ۲۰.۴ میلیون افغان حداقل یک نوع کمک بشری دریافت کردند


ه گفتۀ ملل متحد به دلیل بحران‌های تازه، شمار نیازمندان به کمک‌های بشری در افغانستان رو به افزایش است.
ه گفتۀ ملل متحد به دلیل بحران‌های تازه، شمار نیازمندان به کمک‌های بشری در افغانستان رو به افزایش است.

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفته است که از آغاز ماه جنوری تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی، کم از کم ۲۰.۴ میلیون نفر در افغانستان حل اقل یک نوع کمک بشری دریافت کرده‌اند.

به گفتۀ اوچا، همچنان در این مدت، ۳.۴ میلیون نفر دیگر در سراسر افغانستان تا سه نوع کمک‌های بشردوستانه به دست آورده‌اند.

این ادارۀ ملل متحد ناوقت روز چهارشنبه پنجم مارچ (۱۵ حوت) با نشر گزارشی گفت که از این میان، ۱۴.۹ میلیون نفر، یعنی ۷۳ درصد، تنها از کمک‌های غذایی در سراسر افغانستان مستفید شده‌اند.

بر بنیاد معلومات ملل متحد، این کمک‌های بشری به نیازمندان در افغانستان از بودجه‌ای که تازه در اختیار این سازمان قرار گرفت و همچنان ۴۱۲.۵ میلیون دالر از بودجه باقی‌ماندۀ سال ۲۰۲۳ فراهم شده است.

ملل متحد اضافه کرده که با آنکه میلیون‌ها نفر در افغانستان از کمک‌ بشردوستانه مستفید شده‌اند، تا کنون این سازمان نتوانسته بودجه مورد نیاز خود را برای سال جاری میلادی دریافت کند.

به گفتۀ ملل متحد به دلیل بحران‌های تازه، شمار نیازمندان به کمک‌های بشری در افغانستان رو به افزایش است.

در این گزارش آمده است که دوام ارایۀ کمک‌های بشردوستانه در افغانستان تا حد زیادی به موجودیت بودجه و انعطاف‌پذیری نهادهای کمک‌رسان در مصرف بودجه و مصوونیت امدادگران بستگی دارد.

این ادارۀ ملل متحد اضافه کرده که این امر شامل اطمینان از دسترسی زنان به کمک‌ها و خدماتی است که کارمندان زن افغان بتوانند در روند فعالیت‌های بشردوستانه به گونۀ مصوون و فراگیر سهم داشته باشند.

پیش از این سازمان ملل متحد گفته بود که پس از توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان، افراد طالبان نظارت را بر روند انتقال کمک‌ها و توزیع آن به نیازمندان در سراسر افغانستان افزایش داده که این امر سبب ایجاد مشکلات در روند کمک‌رسانی شده است.

اخیراً دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشردوستانۀ سازمان ملل متحد ضمن اظهار نگرانی از ادامۀ مداخلات طالبان در روند کمک‌رسانی در افغانستان، گفت که به همین دلیل تنها در ماه جنوری امسال، ۵۶ پروژۀ بشردوستانه تعلیق شده است.

به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، از میان این ده‌ها پروژۀ تعلیق شده، در حال حاضر ۴۸ درصد آن همچنان به حالت خود باقی مانده است.

به گفتۀ اوچا، طالبان در جریان ماه گذشته میلادی، همچنان کم از کم ۳۴ کارمند نهادهای بشردوستانه، به شمول ۲۵ مرد و نه زن، را بازداشت و زندانی کرده‌اند. بر اساس گزارش اوچا، آمار بازداشت کارمندان خدمات بشری توسط طالبان نسبت به ماه گذشتۀ آن، ۱۶۱ درصد افزایش یافته است.

ملل متحد اضافه کرده است: "از میان ۳۴ کارمند بشردوستانۀ بازداشت شده، ۱۵ نفر آن تا کنون در توقیف طالبان باقی مانده است. این حوادث همچنان بر محیط عملیاتی تاثیر گذاشته، مصوونیت و امنیت کارمندان بشردوستانه را در معرض خطر قرار داده است."

بر بنیاد این گزارش،این کارمندان نهادهای بشری در افغانستان، توسط محتسبین وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، کارمندان ریاست استخبارات و وزارت داخلۀ این گروه بازداشت و زندانی شده‌اند.

درگزارش اوچا آمده است که تنها در ماه جنوری، ۱۲۷ مورد مداخله به ویژه محدودیت در دسترسی به کمک‌های بشری در سراسر افغانستان مستندسازی شده که کم از کم ۸۳ درصد آن توسط طالبان انجام شده است.

پیش از این، ملل متحد گفته بود که رهبری گروه طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان، تا اکنون کم از کم، ۳۹۲ دستورالعمل صادر کرده‌ است که این اقدامات به گونۀ مستقیم بر فعالیت‌های بشردوستانه تاثیر می‌گذارد.

به گفتۀ این سازمان، ۷۱ مورد این دستورالعمل‌ها به گونۀ ویژه مشارکت زنان را در روند توزیع کمک‌های بشردوستانه هدف قرار داده است.

ملل متحد گفته است که تنها، ۹۷ مورد این دستورالعمل‌ها توسط نهادها و رهبری وزارت‌های حکومت طالبان در جریان سال گذشته میلادی صادر شده که شش مورد آن مربوط به منع کار زنان بوده است.

گروه

XS
SM
MD
LG