ایالات متحدهٔ امریکا از ایران خواسته است که در عوض مسیر اتمی، مسیر پیوستن با جهان را انتخاب کند.
دورتی شی، سرپرست نمایندگی دایمی ایالات متحده در سازمان ملل متحد، این سخنان را روز چهارشنبه ۲۳ جولای (اول اسد) در یک نشست شورای امنیت ملل متحد که به خاطر بحث در مورد شرق میانه برگزار شده بود، ابراز کرد.
دورتی شی از شورای امنیت ملل متحد خواست تا اجازه ندهد که ایران به سلاح اتمی دست یابد یا برنامهٔ هستهای خود را انکشاف دهد.
شی افزود که واشنگتن میخواهد تا ایران برنامهٔ هستهای خود پایان بدهد و در عوض یکجا شدن با نظام جهانی را انتخاب کند.
این مقام امریکایی همچنین گفت که در حملات هوایی ایالات متحده بر ایران که به تاریخ ۲۲جون صورت گرفت، تاسیسات هستهای آن کشور به گونهٔ کامل منهدم شده است.
دورتی شی در اشاره به آن قانون ایران که در اوایل ماهٔ روان میلادی تصویب شد و براساس آن تهران همه همکاری های خویش را با ادارهٔ بین المللی انرژی اتمی توقف داد، گفت که این اقدام مانع نظارت جهانی از برنامهٔ هستهای ایران شده است.
سرپرست نمایندگی ایالات متحده در ملل متحد، افزود که ایران اکنون یک انتخاب دارد؛ یا از پیمان جهانی عدم تکثیر تسلیحات اتمی سرپیچی کند – که مکلفیتهای هر کشور را مشخص میکند – و به گونهٔ مخفیانه برنامهٔ هستهای خود را ادامه دهد و منابع دولت خود را بر گروههای نیابتی هزینه کند که در نتیجه امنیت منطقهای تضعیف میشود، و یا هم مسیر بدیل را انتخاب کند و برنامهٔ هستهای خود را پایان بدهد و از طریق دپلوماسی معنی دار، با جهان تعامل کند.
خانم شی گفت: "این یگانه مسیری است که براساس آن صلح پایدار تامین میشود و برای ایران و مردم آن کشور سعادت بوجود میاورد و پیوستن شان با جهان، صورت میگیرد."
وی افزود: "این مسیری مورد علاقهٔ ایالات متحده است و ما از ایران میخواهیم که این مسیر را انتخاب کند."
دورتی شی هشدار داد که در صورت نبود یک توافق با ایران، ایالات متحده فشار سیاسی و اقتصادی حداکثر را بر ایران وارد خواهد کرد تا فعالیتهای ایران به مانند تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی را که به گفتهٔ وی امنیت شهروندان و پرسونل امریکایی و متحدان منطقهای واشنگتن را تهدید میکند، محدود کند.
خانم شی در اشاره به جنگ غزه از گروهٔ تروریستی حماس خواست تا طرح ارایه شدهٔ امریکا برای آتش بس را که اسراییل نیز پذیرفته است، بپذیرد.
او گفت: "جز از پذیرفتن این طرح، هرچیز دیگر منجر به ادامهٔ مشقت گروگانان در غزه و خانوادههای آنان خواهد شد که بیصبرانه در انتظار پیوستن با عزایزان خود اند، و (منجر به ادامهٔ مشقت) مردم غزه خواهد شد که مستحق یک زندگی آزاد و عاری از استبداد حماس اند."
دورتی شی از حماس خواست تا سلاح را بر زمین گذاشته و برای همیشه از غزه بیرون شود. این مقام امریکایی از شورای امنیت ملل متحد خواست که از فُرصت کنونی استفاده کرده و بر حماس فشار وارد کند تا طرح ارایه شدهٔ آتش بس را بپذیرد او ۵۰ گروگان باقی مانده را که از ۶۵۰ روز به این سو در قید آن گروه میباشد، رها کند.
به گفتهٔ خانم شی "محافظت از حماس در برابر پاسخگویی، امنیت اسراییل را تهدید خواهد کرد، تروریزم را تشویق خواهد کرد و به خاطر بهبود زندگی مردم فلسطین، هیچ کمک نخواهد کرد."
در عنین حال، خالد خیری، معاون منشی عمومی ملل متحد در امور شرق میانه، آسیا و اقیانوس آرام، به اعضای شورای امنیت این سازمان گفت که وضعیت بشری در غزه روبه وخامت بوده خصومتهادر آن منطقه، روبه افزایش میباشد.
گروه