ریاست جمهوری افغانستان میگوید هرتلاشی را که سبب کاهش حمایت برخی کشورها از گروهها تروریستی شود، استقبال میکند.
ریاست جمهوری افغانستان در واکنش به تلاشهای بریتانیا در زمینۀ زدودن تنشها میان افغانستان و پاکستان به صدای امریکا گفت بریتانیا با استفاده از روابط دیرینۀ و نزدیکاش با پاکستان، میکوشد تا آن کشور را متقاعد به همکاری و تأمین صلح در افغانستان کند.
شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان افزود "شرکای بینالمللی افغانستان به شمول انگلستان دولت افغانستان را در راستای اهداف ما، در زمینۀ پایان یافتن جنگ و تأمین صلح همکاری میکند. تلاشهای انگلستان نیز در همین مسیر است، تا با استفاده از روابط دیرینه و نزدیک خود با پاکستان، آنها را متقاعد به تأمین صلح در افغانستان ساخته و از این طریق راههای را جستجو نماییم، که حمایتهای مادی و معنوی از طالبان محدود و قطع شود".
این در حالیست که سفرای بریتانیا در کابل و اسلام آباد با مقامهای افغانستان و پاکستان در زمینۀ زدودن تنشها میان دوکشور گفتگو کرده اند.
سفارت بریتانیا در کابل به نشر خبرنامۀ، نوشته است که روابط خوب میان افغانستان و پاکستان برای امنیت، آیندۀ شگوفا و حل مشکلات اساسی دوکشور، مهم است.
دامنیک جرمی سفیر بریتانیا در کابل، طی سفر دو روزه به پاکستان، در مورد روند صلح، امنیت، تجارت بهتر و مدیریت سرحدات دو کشور با مقامهای پاکستانی گفتگو کرده است.
در همین حال ریاست اجراییۀ افغانستان در واکنش به این اقدام سفارت بریتانیا گفته است که با توجه به منافع و فرصتهای موجود در منطقه و تهدیدات مشترک برای دو کشور، با گفتگو امکان حل مشکلات وجود دارد.
اما از سوی دیگر تحلیلگران افغان، تلاشهای بریتانیا را مبنی بر کاهش تنش میان افغانستان و پاکستان، ناشی از سیاست دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید امریکا در قبال پاکستان میدانند.
احمد سعیدی دیپلمات پیشین افغانستان در پاکستان و تحلیلگر مسایل سیاسی در صحبت با صدا امریکا گفت بریتانیا همواره حامی پاکستان بوده است. به گفتۀ آقای سعیدی اکنون بریتانیا نگران به انزوا رفتن پاکستان با توجه به سیاست دونالد ترامپ در برابر آن کشور است.
آقای سعیدی افزود "بریتانیا احساس میکند که ترامپ دیدگاه مثبت به پاکستان ندارد، بنأ تلاش میکند، که اگر با افغانستان کنار بیاید و پاکستان عقب نشینی کند، شاید در درازمدت به نفعش باشد. اگر من سادهتر بگویم، پاکستان و انگلستان در قضایا روی یک سکه اند. همچنان خود بریتانیا با طالبان رابطۀ نزدیک دارد".
این در حالیست که پیش از چاشت دیروز مرزبانان پاکستان و افغانستان در ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار با هم درگیر شدند.
قوماندان امنیه ولایت کندهار به صدای امریکا گفته است درگیری پس از آن رخ داد که جنگجویان طالب سوار بر موترسایکل در منطقۀ "سرو څاهانو"میخواستند داخل خاک افغانستان شوند.
به گفتۀ قوماندان امنیه ولایت کندهار پس از آنکه پولیس سرحدی افغان، طالبان موترسایکل سوار را هدف قرار داد، ملیشههای پاکستان در پشتیبانی از این گروه، بالای پولیس سرحدی افغان حمله کرد.
دولت افغانستان بارها گفته است که پناهگاههای امن هراس افگنان در پاکستان وجود دارد؛ اما پاکستان همواره این ادعا را رد کرده و گفته است که از خاک افغانستان در برابر آنکشور استفاده میشود.
از سوی هم در اوایل ماه جاری میلادی، پس از سه حملۀ هراس افگنانه در افغانستان، جنرال قمرالدین باجوه لوی درستیز پاکستان در صحبت تیلفونی با محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان گفته بود که سیاستهای گذشتۀ پاکستان در قبال افغانستان، پس از این تکرار نخواهد شد.
وی همچنان به رئیس جمهور غنی وعده کرده بود که به افغانستان سفر خواهد کرد؛ اما تا اکنون مشخص نیست که وی در چه تاریخی به افغانستان میآید.