بلینکن: اسراییل در جنگ با حماس از غیرنظامیان حفاظت نتوانسته است

انتونی بلیکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده

انتونی بلیکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، امروز دهم دسمبر (۱۹ قوس) گفت که اردوی اسراییل در حفاظت هر چه بیشتر غیرنظامیان فلسطینی که تلاش دارند از حملات اسراییل در نوار غزه فرار کنند، ناکام مانده است.

ایالات متحده پس از پایان آتش‌بس هفت روزه، از اسراییل تقاضا کرد تا پیش از آغاز دوبارهٔ عملیات نظامی برای حفاظت از غیرنظامیان در غزه تدابیری را اتخاذ کند.

اسراییل نیز گفته بود که در این راستا تلاش می‌کند و ساحات امنی را برای غیرنظامیان مشخص نیز کرد، اما ملل متحد گفته است این ساحات که میدان های خالی و گوشه‌های از جاده اند، به هیچ عنوانی نمی‌توانند ساحات امن محسوب شوند.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید ملل متحد: ایجاد ساحات امن در غزه نا ممکن است 

وزیر خارجهٔ ایالات متحده به شبکهٔ تلویزیونی سی‌ان‌ان گفت که "ضروری است از غیرنظامیان حفاظت شود" اما تاکید کرد که اسراییل در این خصوص در حالی کوتاه آمده است که عملیات نظامی این کشور علیه تندروان در نوار غزه ادامه دارد.

بلینکن افزود که وضعیت برای ورود کمک‌های بشری به غزه مساعد نیست و ساحات امن نیز به گونهٔ واضح مشخص نشده است، ساحاتی که غیرنظامیان بتوانند به آن پناه ببرند و اسراییل بر آن حمله نکند.

وزیر خارجهٔ ایالات متحده گفت که برای حفاظت از غیرنظامیان به تلاش‌های بیشتر نیاز است تا فاصله میان آنچه که اسراییل تعهد کرده بود و واقعیتی که هزاران نفر در غزه کشته شده اند، تا حد ممکن تنگ باشد.

قطعنامهٔ سازمان جهانی صحت

این در حالی است که بورد اجرایی سازمان جهانی صحت امروز با تصویب قطعنامه‌ای خواهان دسترسی بشری فوری و بدون مانع به غزه شد.

پیش از این، رییس این سازمان گفته بود که کارمندان طبی با شرایط غیرقابل تصور در غزه مواجه اند.

سی و چهار کشور در این بورد شامل اند و با آنکه برخی از این کشورها، به شمول ایالات متحده، ایراد‌هایی در مورد حملات حماس داشتند، این قطعنامه را با اتفاق آرا تصویب کردند.

در این قطعنامه خواسته شده است تا به بیماران اجازه خروج از غزه داده شود.

تدروس ادهانوم گیبریسوس، رییس سازمان جهانی صحت، گفت که پس از آغاز جنگ میان حماس و اسراییل، این نخستین بار است که این بورد به تصویب قطعنامه‌ای موفق می‌شود.

این قطعنامه‌ که افغانستان، مراکش، قطر و یمن آنرا را معرفی کردند، همچنان خواستار ورود دوا، تجهیزات طبی به جمعیت غیرنظامی و دسترسی به معالجهٔ طبی آنان است.

به گفتهٔ مقامات اسراییلی، حماس در جریان حمله‌اش به اسراییل ۱۲۰۰ نفر را کشته و ۲۴۰ نفر را گروگان گرفته بود که از آن میان هنوز هم ۱۳۸ نفر در اسارت این گروه قرار دارد.

وزارت صحت حماس گفته است که در نتیجهٔ حملات هوایی و زمینی اسراییل تا اکنون حدود ۱۸۰۰۰ نفر در غزه کشته شده اند که شمار زیاد قربانیان زنان و کودکان اند.

در تهیهٔ این مطلب از گزارش فرانس‌پرس استفاده شده است.