نیروهای امنیتی پاکستان برای رهایی صدها گروگان از چنگ تندروان سرگرم جنگ اند

نیروهای امنیتی پاکستان علیه تندروانی سرگرم عملیات اند که یک قطار آهن مسافربری را متوقف و سرنشینان آن را گروگان گرفته اند.

مقام‌های پاکستانی روز چهارشنبه ۱۲ مارچ (۲۲ حوت) گفتند که نیروهای امنیتی آن کشور سرگرم جنگ با تندروان و رهایی حدود ۳۰۰ گروگان از چنگ آنان اند.

تندروان گروه موسوم به اردوی آزادی‌بخش بلوچ روز سه شنبه بر یک قطار مسافربری در ساحۀ سیبی در ایالت بلوچستان حمله کرده و بیش از ۴۵۰ سرنشین آن را گروگان گرفتند.

مقام‌های پاکستانی گفته اند که تندروان که واسکت‌های حاوی مواد منفجره را به تن کرده اند، این قطار آهن را در محاصره دارند. رانندۀ این قطار نیز در این رویداد زخمی شده است.

جیاند بلوچ، سخنگوی اردوی آزادی‌بخش بلوچ، گفته است که این گروه تنها در صورتی آمادۀ رهایی مسافران این قطار آهن اند که مقام‌های پاکستانی تندروان بلوچ را که زندانی اند، از بند رها کنند.

حکومت پاکستان که در گذشته خواست جدایی طلبان بلوچ را در خصوص رهایی زندانیان رد کرده بود، تا کنون به پیشنهاد تازۀ این گروه واکنش نشان نداده است.

از روز گذشته تا کنون کم از کم ۲۷ تندرو در درگیری با نیروهای امنیتی پاکستان کشته شده و این نیروها توانسته اند کم و بیش ۱۹۰ گروگان به شمول زنان و کودکان را از چنگ ربایندگان نجات دهند.

برخی منابع امنیتی پاکستان به شرط فاش نشدن هویت شان به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته اند که شماری از نیروهای امنیتی پاکستان نیز در درگیری با تندروان کشته شده اند، اما آمار دقیقی ارایه نکرده اند.

ساحه‌ای که قطار در آن متوقف شده کوهستانی است که داشتن پناهگاه‌ها و برنامه‌ریزی حملات را برای تندروان آسان می‌سازد. مقام‌ها گفته اند که بخشی از این قطار در داخل یک تونل گیرمانده است.

جدایی طلبان وابسته به اردوی آزادی‌بخش بلوچ در گذشته هم بر قطارهای آهن در پاکستان حمله کرده بودند، اما این نخستین بار است که یک قطار آهن را می‌ربایند.

گروه اردوی آزادی‌بخش بلوچ همواره بر نیروهای امنیتی پاکستان و نیز غیرنظامیان به شمول شهروندان چین که در پروژه‌های دهلیز اقتصادی چین-پاکستان سرگرم کار اند، حملات را انجام داده اند.

گمان می‌رود که گروه اردوی آزادی‌بخش بلوچ که برای استقلال بلوچستان مبارزه می‌کنند، حدود ۳۰۰۰ جنگجو داشته باشد.

بلوچ‌ها از دیر زمان شکایت دارند که از عواید بلوچستان سهم منصفانه به آنان داده نمی‌شود و این نارضایتی سبب قیام و شورشگری بیش از ده گروه جدایی طلب بلوچ بر ضد حکومت پاکستان شده است.

بخشی از معلومات این مطلب از گزارش خبرگزاری‌های اسوشیتدپرس و فرانس‌پرس گرفته شده است.