دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده، شام پنجشنبه ۱۳ فبروری (۲۵ دلو) از نرندرا مودی، صدر اعظم هند، در قصر سفید میزبانی کرد. او سپس هشدار داده گفت که واشنگتن میزان تعرفههای تجارتی با هند را متعادل میسازد.
ترمپ که پیش از این با تمسخر هند را به عنوان "پادشاه تعرفه" خوانده بود، تعرفه های وارداتی این کشور را "بسیار ناعادلانه و قوی" خواند.
رییس جمهور ایالات متحده در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مودی گفت: "به هر اندازهٔ که هند برما [تعرفههای تجارتی] وضع کند، ما نیز به همان اندازه بر هند وضع میکنیم. پس، صراحتاً، بیش از این اهمیت ندارد که آنها به چه اندازه از ما پول [تعرفه] میگیرند."
هند پیش از این رسیدن مودی به واشنگتن گفته بود که مقادیر زیادی از نفت و گاز ایالات متحده را خریداری کرده و تعرفههای تجارتی خود را بر کالاهای امریکایی کاهش خواهد داد.
دونالد ترمپ نیز تایید کرد که هند از امریکا نفت و گاز خریداری خواهد کرد، زیرا امریکا در مقایسه با هر کشور جهان نفت و گاز بیشتر دارد.
پیش از رسیدن نرندرا مودی به قصر سفید، دونالد ترمپ فرمان اجرایی افزایش تعرفههای تجارتی را امضا کرد. پس از این، ایالات متحده به همان اندازه بر کالاهای خارجی تعرفه وضع میکند که بر صادرات این کشور از سوی سایر کشور ها وضع میشود.
هند تا اکنون از وضع تعرفههای تجارتی ترمپ متاثر نشده و تعرفۀ ۲۵درصدی بر واردات فولاد و المونیم به ایالات متحده، تاثیر اندک بر هند داشته است، زیرا هند به پیمانۀ اندک به امریکا فولاد صادر میکند.
ایالات متحده و هند کسری تجارتی ۵۰ میلیارد دالری به نفع هند دارند. تجارت کالا و خدمات تجارتی میان هند و ایالات متحده در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۱۹۰.۱ میلیارد دالر رسیده بود. به گفته وزارت خارجهٔ هند، صادرات ایالات متحده به هند نزدیک به ۷۰ میلیارد دالر و واردات آن از هند ۱۲۰ میلیارد دالر بود.
در مقابل، نرندرا مودی از ترمپ تمجید کرده و گفت که از او چیزهای آموخته است و شعار "هند را بار دیگر به عظمت میرسانیم" را از شعار دونالد ترمپ "بار دیگر امریکا را به عظمت میرسانیم" گرفته است.
مودی همچنان گفت که همکاریاش با دونالد ترمپ را در مقایسه با دور قبلی ریاست جمهوری وی، افزایش خواهد داد.
ترمپ گفت که از استرداد یکی از طراحان حملات سال ۲۰۰۸ ممبای حمایت خواهد کرد. به نظر می رسد که اشارهٔ ترمپ به تهور حسین رانا بود که در سال ۲۰۱۱ در ایالات متحده به طراحی حمله بر یک روزنامه دنمارکی محکوم شده بود.
ترمپ گفت که این فرد فوراً به هند تسلیم داده خواهد شد تا در آنجا به عدالت کشانیده شود و استردادهای بیشتری در آینده نیز صورت خواهد گرفت.
افزایش فروشات تسلیحات
رییس جمهور ترمپ در جریان کنفرانس مطبوعاتاش گفت که فروش تسلیحات و تجهیزات نظامی به هند را به میلیونها دالر افزایش خواهد داد، اقدامی که زمینه خریداری طیارههای جنگی نوع اف-۳۵ را به این کشور مساعد خواهد کرد.
هند از دیرزمانی در انتظار خریداری این نوع طیارههای جنگی امریکایی بوده است.
مودی اما در تلاش است تا از تعرفههای اضافی امریکا جلوگیری کند و روابط خود را با واشنگتن و در کل با غرب بهبود بخشد. روابط هند با غرب به دلیل محکوم نکردن تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین، کشیده شده است.
صدر اعظم هند با تمجید از صحبت دونالد ترمپ با روسای جمهور روسیه و اوکراین افزود: "جهان چنین میاندیشد که هند به نحوی در این روند خود را بیطرف نگهداشته است. اما این حقیقت ندارد، هند طرف است و این طرف، طرف صلح است."
نرندرا مودی، چهارمین رهبر خارجی است که پس از مراسم تحلیف ترمپ با وی ملاقات میکند. پیش از این، صدر اعظم اسراییل، صدر اعظم جاپان و پادشاه اردن با وی ملاقات کرده بودند.
مودی امروز پیش از ملاقات با دونالد ترمپ، با مایک والتز، مشاور امنیت ملی، ایلن مسک، مسوول ادارهٔ کارایی دولت و ویویک راماسوامی، عضو ادارهٔ کارایی دولت ایالات متحده نیز ملاقات کرد.
مهاجرت
دونالد ترمپ و نرندرا مودی در مورد مهاجرت نیز با همدیگر صحبت کردند.
این در حالی است که هند در همین اواخر ۱۰۴ شهروند این کشور را پذیرفت که به گونهٔ غیر قانونی وارد ایالات متحده شده بودند و توسط یک طیارهٔ نظامی به هند انتقال داده شدند.
این مطلب مرتبط را نیز بخوانید طیارۀ حامل پناهجویان اخراج شده از ایالات متحده به هند رسیدبر اساس مرکز تحقیقاتی پیو، بیش از ۷۲۵ هزار مهاجر هندی فاقد اسناد قانونی در ایالات متحده زیست دارند. تا ماه سپتمبر سال گذشته، نیروهای گزمهٔ مرزی ایالات متحده بیش از ۱۴۰۰ مهاجر هندی را در مرز امریکا - کانادا بازداشت کرده بودند.
نرندرا مودی گفت که تمامی شهروندان هند را که به گونهٔ غیرقانونی در ایالات متحده زیست دارند، خواهد پذیرفت.