دونالد ترمپ ، رییس جمهور ایالات متحده، در آخرین روز کنفرانس اقدام سیاسی محافظه کاران (سیپک) بار دیگر بر باز گیری تجهیزات نظامی باقی مانده از نیروهای نظامی امریکا در افغانستان تاکید کرد.
او گفت زمانی رسم و گذشت طالبان را در وسایط امریکایی میبیند، خشمگین میشود.
ترمپ گفت که تا اکنون امریکا بیش از دو میلیارد دالر به افغانستان تحت حاکمیت طالبان کمک کرده است. او افزود: "اگر به آنها پول میدهیم، درست است، اما در مقابل میخواهم که تجهیزات ما را دوباره به ما تحویل بدهند."
رییس ترمپ در سخنرانی که بیش از یک ساعت دوام کرد، پیروزیها و کارکردهای حکومتش را در جریان یک ماه تصدی ریاست جمهوری برجسته کرده و با اشاره به چهار هفتهٔ اول کاریاش در قصر سفید گفت: "هیچ کس تا حالا چیزی مانند این را ندیده است، و هیچکس تا حالا چهار هفته را مانند ما ندیده است."
ترمپ گفت: "ما قصد داریم یک اکثریت سیاسی جدید و پایدار را ایجاد کنیم که سیاست امریکا را برای نسل های آینده هدایت خواهد کرد."
کنفرانس اقدام سیاسی محافظه کاران روز پنجشنبه ۲۰ فبروری (دوم حوت) آغاز شد و برای سه روز ادامه داشت. در این کنفرانس علاوه بر رهبران محافظه کار ایالات متحده، رهبران و سیاستمداران شماری از کشورها به شمول ارجنتاین، بریتانیا، پولند و ایتالیا نیز سخنرانی کردند.
رییس جمهور ترمپ از پالیسیهای مهاجرتی ادارهٔ جوبایدن، رییس جمهور پیشین امریکا، انتقاد کرده و گفت که پالیسی مهاجرت و مرزی زمان بایدن او را خشمگین کرده است. او گفت که با اجرای اقدامات سختگیرانه اکنون امریکا بیشتر مصوون میباشد و مجرمین و جنایتکاران نمیتوانند وارد این کشور شوند.
رییس جمهور ایالات متحده افزود که اکثر کشورهای که مایل نبودند شهروندان خود را که به گونهٔ غیرقانونی وارد امریکا شده بودند، بپذیرند، اکنون به پذیرش آنها آماده اند.
پایان دادن به جنگ در اوکراین
او در ارتباط با جنگ روسیه و اوکراین، ضمن ابراز تاسف نسبت به شمار زیاد جوانان کشتهشده در این جنگ گفت با روسای جمهور هر دو کشور در گفتگو است و فکر میکند که این جنگ به پایان خواهد رسید.
رییس جمهور ترمپ گفت: "من فکر میکنم که ما به یک توافق خیلی نزدیک استیم، و بهتر است که به یک توافق نزدیک باشیم."
ترمپ با اشاره به میلیاردها دالر کمک امریکا به اوکراین برای دفاع از خود در برابر روسیه، گفت که اروپا کمکهایش را در قالب وام به کیف داد، اما امریکا نه، و تاکید کرد که برای بازگرداندن پولهای کشورش تلاش میکند.
او افزود: "از آنها میخواهیم در ازای این پولها به ما چیزی بدهند که ارزشش را داشته باشد. ما خواهان مواد معدنی، نفت، یا هر چیز بهدرد بخوری استیم."
ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین که قبلاً معاملۀ منرالهای اوکراین را با ایالات متحده نفی کرده بود، روز جمعه ابراز امیدواری کرد که مذاکرات با واشنگتن درباره دسترسی به منابع معدنی استراتیژیک اوکراین به نتیجهای منصفانه برسد.
بر اساس این معامله ایالات متحده به منابع سرشار طبیعی اوکراین دسترسی یافته و در ازای آن اوکراین کمکهای امریکا را دریافت خواهد کرد.
از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در فبروری ۲۰۲۲، امریکا میلیاردها دالر به اوکراین داده است و ترمپ گفت که اگر او در قصر سفید میبود، چنین جنگی رخ نمیداد و تلاش میکند آن را متوقف کند.
جنگ در شرق میانه
ترمپ همچنین گفت که اگر او رییس جمهوری امریکا میبود، هرگز حمله تروریستی هفتم اکتوبر حماس بر اسراییل اتفاق نمیافتاد.
ترمپ در مورد ایران گفت که حکومت ایران در پایان دوره اول ریاست جمهوری او ورشکسته شده بود و پولی برای حماس و حزبالله نداشت.
به گفته او، جو بایدن با ورود به قصر سفید همه تحریمها علیه ایران را برداشت و این حکومت دوباره ثروتمند شد.
وضع تعرفهها
ترمپ همچنین از اقدامات اخیر حکومت خود مبنی بر وضع تعرفه علیه کالاهای وارداتی از دیگر کشورها دفاع کرد.
رییس جمهور امریکا تا اکنون تعرفههای ۱۰ در صدی بر کالاهای چین و ۲۵ در صدی بر کالاهای کانادا و مکسیکو وضع کرده اما پس از گفتگو با کلودیا شینبام، رییس جمهور مکسیکو، و جستین ترودو، صدراعظم کانادا، اجرای تعرفههای ۲۵ درصدی بر کالاهای صادراتی این دو کشور به امریکا را برای مدت ۳۰ روز تعلیق کرد.
او همچنین متعهد به اعمال تعرفهها بر اتحادیه اروپا شده و گفته است که تعرفههای بیشتری را اعلام خواهد کرد.
ترمپ همواره میزان تجارت جهانی با کشورش را غیرعادلانه خوانده و در دوره نخست ریاست جمهوری خود علاوه بر وضع مالیات بر کالاهای چین، مالیاتی بر فولاد و المونیم وارداتی از کانادا، مکسیکو و اتحادیه اروپا نیز وضع کرده بود.