کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، روند ارزیابی مجدد و متوازن سازی حدود ۷۰۰۰ مرکز راهی دهی را در سراسر افغانستان آغاز کرد.
امام محمد وریماچ، رئیس دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات، امروز دوشنبه به خبرنگاران گفت ۱۰۰۰ کارمند برای پیشبرد این روند استخدام شده و آموزش دیده اند.
روند ارزیابی و متوازن سازی مراکز رای دهی، نخست در مراکز ولایات و پس از آن در ولسوالیها صورت خواهد گرفت که به گفته مقامات کمیسیون مستقل انتخابات ۴۵ روز را دربر میگیرد.
آقای وریماچ ارزیابی مراکز را ضروری دانست و گفت که از عدم توازن مراکز، قرار داشتن برخی مراکز در ملکیتهای شخصی و نیز موجودیت مراکز خیالی شکایتهای فراوان وجود داشت که به گفتۀ وی "باید به همین گستردگی و به همین شکل اساسی به آن رسیدگی میشد".
به گفته آقای وریماچ، مراکز رای دهی در مکاتب، کلینکها و سایر تأسیسات عامالمنفعه ایجاد خواهد شد و مراکزی که در منازل شخصی، خیمهها و یا زمینهای خصوصی واقع شده از آنجا به تاسیسات عامالمنفعه منتقل خواهد شد.
رئیس دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات جهت موفق شدن این روند، از تمام اقشار جامعه، خواستار کمک به این کمیسیون شد
کمیسیون مستقل انتخابات پس از ختم روند ارزیابی مراکز رایدهی، روند ثبت نام رای دهندگان را با استفاده از تکنالوژی بایومتریک آغاز خواهد کرد که این روند شش ماه را در بر میگیرد. سپس به رایدهندگان کارت های جدید رایدهی توزیع خواهد شد.
در همین حال یوسف رشید، رئیس اجراییه یی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان در صحبت با رادیو آشنا – صدای امریکا، هرچند ارزیابی مجدد و متوازن سازی مراکز رای دهی را مهم خواند؛ از این اقدام کمیسیون مستقل انتخابات انتقاد کرد.
به گفته آقای رشید، نبود آمار مشخص از شمار رای دهندگان، نهایی نبودن حوزههای انتخاباتی، ناامنی و دسترسی نداشتن کمیسیون مستقل انتخابات به گونۀ مستقل به مناطق تحت تصرف مخالفان مسلح از مسایلی است که کار کمیسیون را با چالش مواجه میسازد و کمیسیون نمیتواند به گونۀ مؤثر و مستقل به ارزیابی و متوازن سازی مراکز رای دهی بپردازد.
پیش از کمیسیون مستقل انتخابات در مورد چگونگی حوزههای انتخاباتی طرحی ارایه کرده بود، رئیس دارالانشای این کمیسیون امروز گفت، آنان چهارماه پیش طرح خود را به ریاست جمهوری سپرده اند و منتظر تصمیم حکومت اند.
قرار است انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی افغانستان، ۱۶ سرطان سال آینده خورشیدی برگزار شود. هرچند کمیسیون مستقل انتخابات در مورد چگونگی تامین امنیت انتخابات با نهادهای امنیتی به توافق رسیده است؛ اما با آنهم نگرانیهای در این زمینه وجود دارد.