مارک روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا می گوید که روسیه "رویکرد تازه و متفاوت" را به خاطر حل جنگ آن کشور با اوکراین پیشنهاد کرده است.
آقای روبیو این اظهارات را پس از ملاقات وزرای خارجۀ امریکا و روسیه در حاشیه نشست وزرای خارجه اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسیان) در پایتخت مالیزیا، به خبرنگاران اعلام کرد.
وزیر خارجۀ ایالات متحده گفت که او رویکرد جدید و متفاوت روسیه را به عنوان "چیزی که یک توافق صلح" با اوکراین را تضمین کند توصیف نمیکند. اما او گفت که این پیشنهاد را با رئیسجمهور ترمپ در میان خواهد گذاشت تا ببیند که "آیا چیزی از آن ساخته می شود".
روبیو گفت که او همچنان "ناراحتی و ناامیدی" رئیس جمهور ترمپ را به خاطر عدم پیشرفت و انعطافپذیری روسیه در تلاشهای دپلوماتیک جهت ختم جنگ تمامعیار بیش از سه سالهاش در اوکراین، منتقل کرده است.
وزارت امور خارجه روسیه، با نشر یک اعلامیه گفته که لاوروف و روبیو "گفتگوی معنادار و صریحی در مورد حل و فصل بحران در اوکراین داشتند" و "تعهد متقابل به جستجوی راه حل های صلح آمیز برای اوضاع متعارض را تأکید کردند."
روسیه، برای دومین شب متوالی، پنجشنبه، حمله هوایی سنگینی بالای اوکراین انجام داد. ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در یک پست تلگرام گفت که این حمله شامل حدود ۴۰۰ طیارۀ بدون سرنشین بود که تقریباً ۲۰۰ بال آن طیاره های ساخت ایران به نام "شاهد"بود. به گفتۀ او، روسیه، ۱۸ میزایل را بالای پایتخت اوکراین نیز شلیک کرده است. زلنسکی گفت که در این حملات دو نفر کشته و بیش از بیست نفر دیگر زخمی شده است.
زلنسکی، شب گذشته، در یک پست در صفحۀ اجتماعی ایکس گفت که روسیه با ۷۲۸ طیارۀ بدون سرنشین، از انواع مختلف و ۱۳ میزایل، سنگینترین حمله یکروزه خود علیه اوکراین را انجام داده است.
تامی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجۀ امریکا، در یک کنفرانس خبری روز پنجشنبه گفت: "ما به شدت حملات فزاینده روسیه بر اوکراین را محکوم میکنیم و عمیقترین تسلیتهای خود را به قربانیان و خانوادههای کسانی که کشته شدند، ابراز میداریم".
بروس گفت: "هر هفته، ما گزارشهایی را میبینیم که روسیه ریکارد جدیدی برای مقیاس حملات هوایی خود تعیین میکند. هر ملیت میخواهد ریکاردی داشته باشد، اما نه از این نوع".
وزیر خارجۀ امریکا، در جلسه خبریاش با خبرنگاران گفت که اوکراین به باتریهای دفاع میزایل "پاتریوت" ساخت ایالات متحده نیاز دارد. او گفت که واشنگتن امیدوار است برخی از شرکای ناتو را که همچنان باتریهای پاتریوت دارند و در حال حاضر از آن استفاده نمی کنند، قانع کند که آن را به اوکراین بدهند.
فریدریچ مرز، صدراعظم آلمان که روز پنجشنبه در کنفرانس بازسازی اوکراین در روم، پایتخت ایتالیا، صحبت می کرد گفت آلمان آماده است تا سیستم های اضافی پاتریوت ساخت ایالات متحده را برای ارائه به اوکراین، آماده کند.
گروه