کمیتهٔ محافظت از ژورنالیستان در یک گزارش تازه که امروز ۱۶ جنوری (۲۷ جدی) نشر شده گفته است که چین و اسراییل به ترتیب در صدر کشورهای قرار دارند که در آن بیشترین ژورنالیستان زندانی اند.
بر اساس گزارش این کمیته، اسراییل در مقایسه با سال گذشته دو برابر خبرنگاران بیشتر را زندانی کرده و در حال حاضر ۴۳ ژورنالیست در این کشور زندانی اند. در این گزارش امده است که همهٔ ژورنالیستان زندانی در اسراییل، فلسطینی اند.
جودی گینسبرگ، رییس اجرایی کمیتهٔ محافظت از ژورنالستان به صدای امریکا گفت که حکومتها برای خاموش ساختن ژونالیستان آنان را مجرم خوانده و زندانی میکنند.
او افزود که تعداد ژورنالیستان بازداشت شده در اسراییل، بازتابدهندهٔ سرکوب گستردهٔ رسانه ها در طول جنگ اسراییل و حماس است.
گینسبرگ اضافه کرد: "آنچه از زمان آغاز جنگ دیدهایم، رشتهای از سانسور توسط اسراییل است. متاسفانه، این تعداد به زندان افگندنها بخشی از این رشته است."
گزارش سالانهٔ این کمیته ارقام ژورنالیستان زندانی را تا تاریخ اول دسمبر سال ۲۰۲۴ بیان میکند که بر اساس آن، ۳۶۱ ژورنالیست در سراسر جهانی زندانی اند.
این گزارش حاکی است که در جریان جنگ میان اسراییل و حماس کم از کم ۱۶۵ ژورنالیست که اکثریت شان فلسطینی بودند، کشته شده اند.
صدای امریکا تلاش کرده از طریق ایمیل نظر وزارت خارجه و اردوی اسراییل را بگیرد، اما پاسخی دریافت نکرد. اردوی اسراییل در گذشته هدف قرار دادن ژورنالیستان را رد کرده بود.
از جانب دیگر، چین با ۵۰ ژورنالیست زندانی در صدر فهرست کشورهای قرار گرفته که است که بیشتر ژورنالیستان در آن زندانی اند.
با آنهم کمیتهٔ محافظت از ژورنالیستان گفته است که به نظر میرسد شمار ژورنالیستان زندانی در چین بیشتر از این باشد.
لیو پینگیو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن به صدای امریکا گفت که حکومت این کشور از آزادی بیان محافظت میکند.
او افزود: "دستاوردهای به دست آمده در توسعهٔ صنعت خبری چین برای همه آشکار است."
در میان ژورنالیستانی که در میانمار، بلاروس، روسیه، ویتنام و آذربایجان زندانی اند، خبرنگاران و همکاران صدای امریکا و رسانهٔ های وابسته به آن نیز شامل اند. همهٔ این کشور در میان ۱۰ بدترین کشورهای زندانی کنندهٔ ژورنالیستان در جهان قرار دارند.
امندا بنیت، رییس ادارهٔ رسانههای جهانی ایالات متحده در یک بیانیه به صدای امریکا گفت که "ژونالیزم جرم نیست، با آنهم ژورنالیستان در سراسر جهان، به گونهٔ روزافزون به خاطر گزارشدهی حقایق آزار و اذیت میشوند".
میانمار با ۳۵ ژورنالیست زندانی در رده سوم، بلاروس با ۳۱ ژورنالیست زندانی در جایگاه چهارم و روسیه با ۳۰ ژورنالیست زندانی در ردیف پنجم این فهرست قرار گرفته است.