ایالات متحده: برخورد با طالبان و انتظارات از تعهدات بین‌المللی در تضاد است

مجمع عمومی ملل متحد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز دوشنبه جلسه ویژه ‌ای در مورد وضعیت فعلی افغانستان برگزار کرد که طی آن نمایندگان اعضای مختلف جامعه بین‌المللی نظریات خود را ارائه دادند.

جانتن شریر، معاون نماینده ایالات متحده درهیئت نمایندگی سازمان ملل متحد، گفت که واشنگتن با قطعنامه جدید در مورد افغانستان مخالف است و به آن رأی منفی خواهد داد.

او گفت:" ما نمی‌توانیم ضمن حمایت از گروه طالبان، از آنها بخواهیم که به تعهدات بین‌المللی خود عمل کنند و به تعهدات بین‌المللی افغانستان احترام بگذارند. این دو موضع در تضاد با یکدیگر استند، و رویکرد فعلی در مورد کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان پایدار نیست و در دستیابی به نتایج مطلوب شکست خواهد خورد."

آقای شریر همچنین از کمک‌های بشری انتقاد کرد و گفت که روند فعلی نه به نتایج مطلوب رسیده و نه پایدار است.

شریر همچنین روند سیاسی به رهبری سازمان ملل متحد در قطر (دوحه) را زیر سوال برد و گفت: "این روند هیچ نتیجه عملی نداشته است، طالبان فقط شرایط خود را ارائه می‌دهند."

او همچنین از طالبان خواست که به «دیپلوماسی اختطاف» پایان دهند و همه شهروندان امریکایی، به ویژه محمود شاه حبیبی، را آزاد کنند. طالبان دستگیری حبیبی را تکذیب کرده و می‌ گویند که نمی ‌دانند حبیبی کجاست.

در همین حال، گنگ شوانگ، معاون نماینده دائمی چین در سازمان ملل، خواستار پایان فوری تحریم‌ها علیه افغانستان شد. او گفت:«این تحریم‌ها مانع بازسازی اقتصادی افغانستان و بهبود زندگی مردم می‌شود.»

نماینده فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر نیز در این جلسه گفت که افغانستان در حال حاضر با یک بحران عمیق انسانی روبرو است. او تأکید کرد: «پیچیدگی‌های سیاسی نباید مانع کمک برای رفع نیازهای مردم شود.»

به گفته این نماینده، از سال ۲۰۲۵ بیش از یک میلیون افغان از ایران و پاکستان به کشور خود بازگشته ‌اند، اما از خدمات اولیه، حمایت مالی و روانی محروم استند. او افزود که سال‌ها درگیری تأثیر مخربی بر کودکان و جوانان داشته است.

به گفته این نماینده، از سال ۲۰۲۵ بیش از یک میلیون افغان از ایران و پاکستان به کشور خود بازگشته‌اند، اما از خدمات اولیه، حمایت مالی و روانی محروم هستند.

وی افزود که سال‌ها درگیری تأثیر مخربی بر کودکان و نوجوانان داشته است.